Norvég organikus natúrkozmetikumok

ŐSZI ÉS TÉLI ARCÁPOLÁS

2023 november 30 – Barbara Beszteri-Bányai

Bőrápolás télen – megelőzési tippek

Mielőtt belekezdenénk a konkrét ápolási tippekbe, nézzük meg, hogy hogyan alakíthatjuk a környezetünket bőrbaráttá, és mit tehetünk még a védelem érdekében!

  • A szoba levegőjét párásítsuk! Ezzel a légutaknak is jót teszünk. A legideálisabb, ha egy kevés finomítatlan sót is teszünk a vízhez. Ehhez természetesen olyan párásító készüléket alkalmazzunk, amelybe lehet sós vizet tenni. A párásítót tisztítsuk rendszeresen és cseréljük benne a vizet, hogy ne szaporodjanak benne a baktériumok és penészgombák.
  • A takarítás során se használj irritatív vegyszereket. Védd a környezeted, magadat és családodat. Használj olyan takarítószereket, mint az ecet, a citromsav vagy a szódabikarbóna. A teafa és több más illóolaj a házi takarítószerhez adva segít a káros mikroorganizmusok ellen. Azonban ezekben az esetekben is használj gumikesztyűt! A savak és a szódabikarbóna oldata is irritáló lehet a bőrrel érintkezve, bármennyire is egészségbarát szerek. Viszont nem hagynak káros vegyszermaradványokat a felületeken.
  • Kerüld a forró fürdőt! Igen, a hidegben esne legjobban egy nagy kád meleg vízben ázni, csakhogy ez még jobban ki fogja szárítani a bőrödet. Ha teheted, inkább zuhanyozz, az arcodat is inkább langyos vízzel tisztítsd!
  • Ügyelj a táplálkozásra! Ha felborul a bélflórát egyensúlya, akkor könnyebben felhalmozódnak a gyulladáskeltő anyagok a véredben, eljutva a bőrhöz is. Szedj belülről is probiotikumokat, kerüld a finomított szénhidrátokat, cukros italokat! Nem árt utána járni, hogy van-e ételallergiád vagy ételintoleranciád, mert ezek is fokozhatják a tüneteket.
  • Belülről is hidratálj! Vagyis fogyassz elegendő folyadékot! Kerüld a kávét! A koffein vízhajtó hatású, ezáltal dehidratál, szárít.
 
 

A bőrápoló készítmények kiválasztásánál ezeket vedd figyelembe télen

  • Ilyenkor fontos, hogy a bőr természetes zsírtartalma helyreálljon. Ezért olyan hidratálót használj, amelynek természetes olajtartalma is jelentős. 
  • Legyen a készítmény vegyszerektől mentes! Ha például egy arckrém tele van olyan adalékkal, amelyek irritálnak, akkor azok fokozhatják a bőrproblémákat, gyulladásokat.
  • Ne alkalmazzanak állatkísérleteket a teszteléskor, és egyetlen állatnak se kerüljön a szenvedésébe az előállítása!
A Marina Miracle termékek természetes növényi olajokat tartalmaznak, amelyek nemcsak helyreállítják a zsírtartalmat, hanem hatóanyag- és vitamintartalmuknál fogva nyugtatják és táplálják a bőrödet. 
Csakis természetes anyagokat tartalmaznak.
Vegán termékek, tesztelésük során nem kísérleteznek állatokon.

Amikor S.O.S. kell valami az agyonkínzott bőrre...

A S.ave O.ur S.kin vagy is S.O.S. balzsam bevethető akkor, amikor úgy látod, hogy a csípős hidegnek teljesen megadta magát gyulladt, irritált vagy éppen rosaceás bőröd. A benne lévő gyógynövényes hatóanyagok fertőtlenítenek és gyulladáscsökkentőek, a balzsam véd a kiszáradástól.
Kend a bőrödre 20 perccel azelőtt, hogy kimész a hidegre! 
Térjünk most át arra, hogy milyen arcápolási rutin javasolt télen!
 

S.O.S balzsam

Őszi és téli arcápolás – a tisztítástól az ápolásig

Ahogy fentebb említettük, télen fokozottan ügyelni kell arra, hogy ne száradjon ki az arcbőr sem. Fontos, hogy visszaálljon a természetes zsírtartalma, ne sérüljön a természetes mikrobiom a bőrön, valamint megkapta a szükséges vitaminos és gyulladásellenes ápolást.

Menjünk sorra az őszi és téli arcápolási rutin lépésein!

 

Arctisztítás

Ez az arcápolási rutinok alap lépése! Sweet&Creamy OIl Cleanser arctisztítónk segítségével távolítsd el arcbőrödről a szennyeződéseket. Arctisztítónk egyben sminklemosó is, így egy lépésben érheted el a természetes, tiszta arcbőrt. Hogyan használd? Használd úgy, mint egy szappant, hisz ennek a terméknek az a különlegessége, hogy víz hatására krémes állagúvá válik és lágyan tisztít. Vizezd be az arcbőröd, pár pumpányit adagolva a tenyeredbe tisztítsd meg arcbőröd majd öblítsd le. Arctisztítónk helyreállítja bőröd PH egyensúlyát és probiotikumokat is tartalmaz. Lehet, hogy meglepően hangzik, de a probiotikumnak fontos szerepük van a bőrápolásban is, mivel az egészséges bőrön jótékony hatású mikrobiomnak kell lennie.


Hámlasztás

Évszakváltáskor gyakran előfordul, hogy bőrünk hámlik, fakó lesz, de ezt gyorsan tudjuk orvosolni. Mindenképpen fontos az elhalt hámsejtek eltávolítása, hogy bőrünk fellélegezhessen, visszanyerje egészséges ragyogását. Ilyenkor vesd be Rosehip Peeling hámlasztó arcmaszkunkat heti 1x alkalmazva, mely cukorszemcséket is tartalmaz. Vidd fel a száraz és tiszta arcbőrödre, hagyd hatni 15-30 percig, majd a cukorszemcséket masszírozd el arcbőrödön.



Olajozz!

Még mindig indokolatlanul sokan tartanak az arcolajok használatától. Pedig ezt nem úgy kell elképzelni, hogy bekened az arcod olajjal és folyni fogsz egész nap. 😊 Neeem!!!
Ősszel a kombináltabb, zsírosabb arcbőr is kiszáradhat, jobban húzódhat. Nem beszélve az ekcémáról, ami éppen ebben az évszakban, ennek az időjárásnak köszönhetően erősödik fel.
Herbal Face Oil arcolajunk egy olyan összetett, gyógynövényeket tartalmazó komplex arcolaj, mely segít az ekcéma elleni küzdelemben. Vásárlóink visszajelzései alapján nagyon hamar enyhíti az irritációt.
Kombinált arcbőr esetében kiegyensúlyozza a száraz és olajosabb részeket, megszünteti a kellemetlen húzódó érzést.
Száraz arcbőrnek visszaadja rugalmasságát, a bőr visszanyeri ragyogását, puha és ragyogó lesz.
Hogyan használd? 4-6 csepp között ajánlott használni, bőrtípustól függően. Cseppents a tenyeredbe pár cseppet, vidd fel az arcodra és nyakadra. Gyorsan beszívódik, smink alá is bátran használhatod!

Extra hidratálás

A hűvösebb időjárás beköszöntével bőrünk igényelheti az extra hidratálást, extra törődést. Ilyenkor az olajjal együtt ajánlott használni Acai Hydra Cream hidratáló arckrémünket. Ez egy gyümölcsös illatú, könnyed állagú, gyorsan beszívódó arckrém. Használhatod úgy is, hogy először felviszed arcbőrödre az arcolajat és e fölé az arckrémet, de akár úgy is, hogy az arckrémhez keversz arcolajunkból és úgy viszed fel.

Éjszakai arcápolás

Éjszakai szérumaink nagyon komplex termékek, melyek AHA gyümölcssavat tartalmaznak, ezért csak heti 2-3 alkalommal, minden második este ajánlott alkalmazni. Vásárlóink Argan Night Serumunkat sokszor „Bőrkisimító szérumnak” hívják, hisz az argán olajnak köszönhetően feszesít, az AHA gyümölcssavak pedig lebontják az elhalt hámsejteket, ezzel segítve, hogy a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is bejuthassanak.

Ne feledkezz meg az ajkaidról sem!

És végül, de nem utolsó sorban szóljunk néhány szót az ajkak téli ápolásáról. A hidegben gyakrabban lehet szükségünk ajakbalzsam használatára. Ebben az esetben is fontos, hogy vegyszermentes verziót válassz, hogy ne terheld magad méreganyagokkal. 
Ilyen a Marina Miracle ajakbalzsamja, ami 7 ml-es kiszerelésével hónapokig kitart. Shea vaj és kendermagolaj tartalma nem hagyja ajkaidat kiszáradni, E-vitamin tartalma (többek között a búzsacsíra olajból származik) táplál. 
Minden bőrtípusra és minden korosztálynak ajánlott.
Így már nem is olyan nehéz ráhangolódni a hideg időre, igaz?
További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!
 You’re a natural beauty with Marina Miracle!