Norvég organikus natúrkozmetikumok

Tavaszi arcápolás – így maradhat fiatalos a bőröd

2024 február 28 – Barbara Beszteri-Bányai

Éppen ezért javasoljuk, hogy szánj egy kis időt arra, hogy tavasszal regeneráld és felöltsd az arcbőrödet. 

Most két fontos teendőt fogunk kifejteni annak érdekében, hogy nyáron is és még sok-sok évig ragyogó maradhass. A végén vár egy meglepetés információ is. Először jöjjön egy elsőre egyértelműnek tűnő, ámde mégsem olyan egyszerű kérdés...

 

5+1 tipp: Tavaszi arcápolás

Mikor kezdjük el a tavaszi arcápolást?

Erre egyből rávágnánk, hogy nyilvánvalóan tavasszal kell kezdeni. Csakhogy már nem egyértelmű, hogy mikor is kezdődik a tavasz. Márciusban még gyakran téli időjárás uralkodik, de ez sem törvényszerű... 

Téli időjárás esetén gyakrabban lehet szükség erős hidratálásra, és extrém szárító hatások esetén az olyan segítségre, amelyet például S.ave O.ur S.kin balzsam is nyújt. Ilyenkor minden olyan alkalom előtt, amikor kimegyünk a hidegbe, le kell védeni az arcbőrünket az erős szárító és irritáló hatás ellen.

 

Van úgy, hogy még áprilisban is számolni kell a hideggel, azonban ekkor már tényleg muszáj felkészülni az UV-sugárzásra: tedd ellenállóvá a bőrödet! Természetesen már márciusban is időszerű, főleg, ha inkább tavaszi idő adatik meg a téli helyett. Tehát alkalmazkodj az időjáráshoz, de ne halogasd túlságosan a tavaszi bőrápolást!

 

Amire nem szoktak gondolni: belülről is gondoskodj a bőrödről!

Az arcápolás nem csak annyiból áll, hogy tisztítjuk és magunkra kenünk egy-egy krémet. Bőrünk a belső állapotokat is tükrözi. Ezért kezdjük most ezzel: hogyan kell megújítani a bőrt belülről?


Igyál elegendő folyadékot, lehetőleg vizet!

A testünket belülről is hidratálni kell. Pluszban pótolni kell a vizet minden egyes kávé vagy koffeines ital után, mert az kihajtja belőlünk a folyadék egy részét, ezáltal öregítő hatása lehet. A cukros italok a bélflóránknak ártanak, kerüljük ezeket!

 

Tavaszi arcápolás hámlasztás Marina Miracle

Pótold a vitaminokat és ásványi anyagokat!

A vitaminhiány miatt kevesebb antioxidánst kap a bőr is, csökkenni fog az ellenálló képessége és gyorsabban öregszik. A fáradékonyság miatt lassulhat a vérkeringés, ami szintén nem tesz jót a kültakarónk tápanyagellátásának sem... 

A tavaszi fáradtság egyik ellenszere a D-vitamin. Ha eddig nem tetted, akkor most pótold mindenképpen! 

Természetesen nemcsak ezzel, hanem a többi vitaminnal és nyomelemmel is el kell látnod magadat. Az teljesen egyéni, hogy kinek miből van hiánya. Hogy mire van szükséged pontosan, azt  állapotfelméréssel lehet meghatározni.

 

Ügyelj a lelki egészségedre!

Ha sosem töltődsz fel, akkor azt tükrözni fogja az arcbőröd is. Sápadt leszel, az arcod beesetté válik, a szemeid körül karikák díszelegnek, és az öregedési folyamatok is felgyorsulnak ilyenkor. Találj megoldást arra, hogy időnként feltölthesd magadat. Ennek a módja is egyéni természetesen.

 

Arcolaj használata tavasszal

Tavaszi bőrápolás kívülről: 5+1 lépés

Elsőként meg kell újítanunk a téli fűtésszezon és a száraz levegő által igénybe vett bőrünket. Ennek egyik lépése a hámlasztás, valamint most is szükséges lesz a hidratálás. De kezdjük a tisztítással, ami minden évszakban a nulladik lépés:

 

1. Arcisztítás

Olyan arctisztítóra van szükség, ami gyengéden távolítja el a szennyeződéseket, miközben a védőréteget kíméli. Ilyen a Marina Miracle hidratáló arctisztítója, ami már a hidratáláshoz is hozzájárul. Vitamin, gyógynövény és probiotikum tartalma ellenállóbbá teszi a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben. A sminket is eltávolítja. Minden bőrtípus számára alkalmas.

 

 

2. Hámlasztás

Ennek célja, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk, ezáltal sima és puha maradjon a bőr. Nagyon nem mindegy, hogy mit használunk a célra! Ha rosszul választunk, akkor mellékhatásokkal is számolhatunk.

 

A Marina Miracle kizárólag természetes összetevőkből álló kozmetikumainál nem kell félned attól, hogy kárt okozol. Azonban itt is van egy termék, amely kizárólag szakszerű felhasználásra készült kozmetikusok részére: ez pedig az intenzív, professzionális Pro Green maszk. A hétféle természetes savból és gyógynövényekből álló C-vitaminos maszk a rendkívül problémás, foltos, vagy éppen pattanásos heges, esetleg száraz, dehidratált bőrt is megújítja.

 

Otthoni használatra alkamasak az argánolajos éjszakai szérum és az amarántos feszesítő és hámlasztó éjszaki szérum

A férfiak elhalt hámsejtjeit is el kell távolítani, nekik készült a Reload éjszakai szérum.

 

3. Hidratálás

Ahogy fent már említettük, ez is elengedhetetlen lépés a téli szezon után. A Marina Miracle hidratálói nem hagynak zsíros érzetet a bőrön, ezért melegebb időben is kényelmesen alkalmazhatóak. 

Az intenzív hidratáló hialuronsavas arckrém egyben feszesít is. Növényi hatóanyagai bőrmegújító hatással rendelkeznek. 

 

Száraz, dehidratált és zsíros bőrre, akár smink alá is mehet a könnyed, de hatékony Acai hidratáló krém

 

4. Extrém problémás bőr esetén

A gyulladt, pattanásos arcbőr további kezelést is igényelhet. A pattanásos, rosaceás, ekcémás és extrém érzékeny bőr barátja a Herbal Face Oil lesz. Különleges összetételével táplál, fertőtlenít, és az apró ráncokat is el tudja távolítani.

 

5. Fényvédelem

Ahogy közelítünk a nyár felé, egyre erősebb lesz a napsugárzás. Ezért a fényvédelemről ne feledkezz meg a bőrtípusodnak megfelelően!

 

Plusz egy meglepetés...


Élőben is megszemlélheted a Marina Miracle díjnyertes, 100 %-ban természetes és vegán, állatkísérlet-mentes termékeit: 2024. március 7-én mi is ott leszünk a Női Vállalkozók Napján. Egy sikeres nő ragyog-kívül belül. Szeretettel várlak, találkozzunk személyesen is!

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!